‘Champions League niet op SBS 6, maar op Veronica’

18 februari 2015 11:09 | sport | Door Televizier

De Champions League is volgend seizoen te zien op Veronica, meldt tijdschrift Voetbal International. SBS ontkent dat er al een beslissing is genomen.

De SBS-groep haalde in december de rechten binnen om het Champions League-voetbal uit te zenden in de periode 2015-2018. Het was nog de vraag of SBS de wedstrijden op SBS 6 zou zetten of op mannenzender Veronica.

Veronica

Voetbal International meldt nu dat de keuze op Veronica is gevallen. Volgens het voetbaltijdschrift zal de mannenzender op dinsdagen en woensdagen met Champions League de hele avond inruimen voor voetbal: van 20.00 tot 0.00 uur, met voorbeschouwingen, analyses, reportages, een livewedstrijd en daarna de samenvattingen van de andere wedstrijden.

SBS 6

SBS laat aan de Volkskrant weten dat Voetbal International voorbarig is met de berichtgeving: “We zijn het nog aan het bespreken. Er is nog geen beslissing over genomen.” Het voetbal bij Veronica stallen lijkt de enige logische optie. Volledige voetbalavonden van 20.00 tot 0.00 uur zouden op SBS 6 namelijk niet mogelijk zijn, vanwege de vaste rubrieken Hart van Nederland en Shownieuws. Ook zou SBS dan woensdagvlaggenschippen als Dokter Tinus en Danni Lowinski vaak moeten onderbreken voor voetbal. 

Jupiler League

Veronica lijkt een echte voetbalzender te worden, want ook de samenvattingen van de Jupiler League (de op een na hoogste voetbalcompetitie in Nederland) verhuizen erheen. Die samenvattingen zijn nu op maandag en vrijdag bij SBS 6 te zien rond middernacht. Op Veronica krijgt de Jupiler League misschien een iets prominentere plek.

Jan Joost van Gangelen

Voetbal International heeft ook al opgevangen wie de Champions League aan elkaar gaan praten. Jan Joost van Gangelen is de beoogde presentator, Ronald de Boer en Ruud Gullit worden waarschijnlijk analisten.

Lees ook: Jack van Gelder heeft nog niet met SBS gepraat.

 

Meer over