Chelsea-Ajax

Champions League: Nieuwe sterren schitteren in Britse hoofdstad

5 november 2019 13:00 | sport | Door Richard Roosenboom

© ProShots
Ajax staat bekend vanwege de jeugdopleiding, Champions League-tegenstander Chelsea juist als koopclub. Maar daar is verandering in gekomen: ook de Londenaren stellen dit seizoen veel spelers uit de eigen jeugd op.

Een interessante tegenstander voor Ajax in deze vierde speelronde van de Champions League, want wat kunnen Erik ten Hag en zijn mannen nu eigenlijk verwachten van Chelsea?

Veel pech

Het leek er lang op dat Frank Lampard niet te benijden was toen hij er begin dit seizoen aan de slag ging als trainer. Eden Hazard, jarenlang dé sterspeler van de Londenaren, vertrok naar Real Madrid. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg was, bestrafte de FIFA de Engelse topclub met een transferverbod omdat het de regels had overtreden.

Van de nood een deugd

Nieuwe toppers als opvolger voor de Belgische vleugelspits kopen werd dus moeilijk. Lampard maakte daarom van de nood een deugd en nam het forse bestand aan uitgeleende spelers eens goed onder de loep. Goed nieuws voor de trainer: er bleken nogal wat ruwe diamanten tussen te zitten. En noodgedwongen of niet, de oud-speler van de Blues geeft ze de kans om te schitteren.

Goalgetters hebben het nakijken

Plotseling zijn spelers als Mason Mount (die de Nederlandse voetbalkenners nog kennen uit zijn tijd bij Vitesse), Callum Hudson-Odoi en Fikayo Tomori regelmatig basisspelers, en dat geldt al helemaal voor Tammy Abraham. Deze spits maakte de afgelopen seizoenen als huurling vlieguren bij Bristol City, Swansea City en Aston Villa en liet daar zien makkelijk te scoren. Inmiddels is Abraham vaak eerste keuze bij Lampard, en laat hij gerenommeerde goalgetters als Olivier Giroud en Michy Batshuayi achter zich in de pikorde.

Jongelingen in het hart

Als de Ajaxverdedigers inderdaad met hem te maken krijgen, mogen ze hun borst natmaken. Het publiek in Londen heeft de jongelingen uit de eigen opleiding in ieder geval in het hart gesloten, en zal het team op Stamford Bridge hartstochtelijk aanmoedigen. Het belooft een heet avondje te worden in de Britse hoofdstad.

Champions League: Chelsea-Ajax zie je dinsdag 5 november om 20.30 bij Veronica

Meer over