Champions League voortaan niet op Veronica maar op SBS 6

4 juni 2015 11:48 | sport | Door Televizier

SBS gaat de Champions League in het nieuwe seizoen op hoofdzender SBS 6 uitzenden en niet op Veronica. Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten presenteren de voetbalcompetitie.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de Champions League-wedstrijd op Veronica zou worden uitgezonden, maar dat wordt nu toch het beter bekeken SBS 6. Dat Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten de wedstrijden gaan presenteren is een uitbreiding van de samenwerking tussen Tevens verruimen FOX Sports en SBS6.  Beide presentatoren blijven in dienst bij FOX. Eerder gaf Toine op 3FM al commentaar op de uitbreiding van zijn werkzaamheden: „Het is superleuk. De Champions League is een van de weinige dingen die ik nog nooit gedaan heb, dus die kan ik nu afstrepen!

Groot publiek

SBS heeft de rechten van de belangrijkste Europese competitie in elk geval tot en met het seizoen 2017/2018 in handen. Tot nu toe waren de Champions League wedstrijden te zien bij de NOS. Directeur televisie van SBS Peter Lubbers: „SBS6 richt zich op het grote publiek en dat doet de Champions League ook. Met alle wereldsterren, megaclubs en miljoenen fans overstijgt dit de groep hardcore voetballiefhebbers”.

Ronald de Boer

Naast Jan Joost en Toine, die de wedstrijden afwisselend presenteren, komt FOX Sports-analyticus Ronald de Boer langs om de wedstrijden te bepreken. Peter Lubbers: „We zijn heel blij met Jan Joost en Toine, twee voor de voetbalkijker zeer vertrouwde gezichten en zeer vakkundige en ervaren presentatoren van live voetbaluitzendingen. En Ronald brengt als analyticus bovendien zijn eigen Champions League-ervaringen mee.”

Voor het commentaar bij de Champions League-wedstrijden worden Leo Oldenburger en Ronald van der Geer door SBS6 opgesteld.

Lees ook:
Nu is het nog onwaarschijnlijker dat Jack van Gelder naar SBS 6 gaat


Meer over