Commentaar Frank Snoeks valt niet bij iedereen in de smaak

Voetbalcommentator Frank Snoeks maakte tijdens het EK-duel tussen Hongarije en België de tongen los op social media. De een ergerde zich aan zijn verkouden stem, de ander kon de spreekbeurt over de lange keepersbroek van de Hongaarse keeper niet waarderen. Veelal negatieve geluiden, maar wij vinden dat de verslaggever wat meer lof verdient.

Frank Snoeks voorzag de achtste finale van het EK 2016 tussen Hongarije en België van commentaar. Het sporticoon van de NOS deed dit op karakteristieke wijze: veel tekst, nog meer feitjes en een foutje hier en daar. Niet alle kijkers genoten van het verhaal.

Ook het schorre stemgeluid van Snoeks zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen. Wat heeft Snoeks toch uitgespookt in Frankrijk? Bij de start van de wedstrijd rommelden de stembanden van de commentator al een beetje, maar naarmate de minuten verstreken, werd het erger. De mensen op Twitter vroegen zich af of de commentator in de rust gewisseld zou worden.

Keepersbroek

Het is inmiddels tot de laatste druppel uitgemolken dit EK: de keepersbroek van de Hongaarse doelman Gábor Király. De man draagt een lange broek en dit vond Snoeks een interessante kwestie.

Stilte

Na de goal van de Belgische sterspeler Eden Hazard sprak Snoeks de woorden uit waar veel kijkers lang naar hadden uitgekeken: "Nu ga ik helemaal niks meer zeggen." NOS-kijkend Nederland was opgelucht, maar het bleek een loze belofte. 

Positieve geluiden

De negatievelingen floreerden op Twitter, maar wij sluiten ons aan bij de 'Haagse Règah', die vindt dat de commentator wat meer lof verdient. Snoeks haalt af en toe het bloed onder je nagels vandaan, maar de man blijft een icoon in de Nederlandse sport. Als het Frank zou lukken om soms zijn mond te houden, dan mag hij van ons daarna gerust even kletsen (over van alles en nog wat).

Reageren