Dartsrechten komende 3 jaar bij RTL 7

3 januari 2017 09:32 | sport | Door Televizier

RTL 7 heeft de rechten gekocht van alle grote dartstoernooien de komende drie jaar. Daarin zit ook het populaire WK Darts in Ally Pally, dat maandag werd gewonnen door Michael van Gerwen.

Natuurlijk is RTL 7 blij met de nieuw verworven rechten, het WK Darts houdt ieder jaar veel mensen van de straat. de pijltjesgooiende mannen zorgen regelmatig meer dan een miljoen kijkers.

Van Gerwen en Van Barneveld

Zenderbaas Marco Louwerens: Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaasen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL 7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst.”

The Masters

Binnen de tv-rechten valt de Premier League Darts en de Grand Slam of Darts tot aan het WK, RTL 7. Het nieuwe dartsseizoen start van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes met The Masters. Vier dagen later (2 februari) is de openingsavond van de Premier League 2017 in Leeds.

Daarin nemen de tien beste spelers van de wereld het tot eind mei tegen elkaar op. Uiteindelijk strijden de vier beste spelers om de hoofdprijs van 250.000 Britse ponden.

Meer over