De Avondetappe verdwijnt definitief bij de NOS

19 december 2014 18:27 | sport | Door Televizier

© ANP - Kippa - NOS

Nooit meer Dalida, nooit meer een foute Noorse trui, nooit meer een klinkend glas rode wijn en nooit meer Mart Smeets. De Avondetappe keert niet meer terug bij de NOS.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het hoge woord is er inmiddels uit: de NOS zet definitief een streep door de Tour De France-talkshow De Avondetappe.

De Avondetappe 

De Avondetappe maakt tijdens de Tour De France plaats voor een nieuw programma in de vooravond, gepresenteerd door Dione de Graaff en Henry Schut. Goed nieuws voor Mart: hij mag een rubriekje presenteren.

Tour de France

Het nieuwe programma zit volgens de NOS bovenop de koers. Alles draait om de Tour De France, de renners en de gasten. De titel van de nieuwe talkshow blijft voorlopig nog geheim. Vast staat wel dat het dagelijks op de tijd van De Wereld Draait Door te zien is op NPO 1.

Mart Smeets 

Mart Smeets kan leven met de beslissing van de NOS. “Het is goed en verstandig dat de NOS voor een nieuwe koers kiest. Waar mijn gevoel soms zei ‘Waarom niet nog een jaar?’, zei mijn verstand direct ‘Zo is het goed geweest’. Het goed volgen van de Tour werd de laatste jaren fysiek steeds moeilijker, vandaar. Hoe ik in het nieuwe programma zal passen, zal uit komende gesprekken naar voren komen. Ik heb wel wat ideeën. Dione en Henry gaan een ander televisieprogramma maken dan De Avondetappe, dat vanaf nu dus ook voltooid verleden tijd is. Het was een prachtprogramma dat door twee dozijn getrouwen werd gemaakt met alle inzet die je mocht verwachten. Twaalf zomerse edities hebben me een hoop lol en energie gegeven en ik houd er een paar goede vrienden aan over”, aldus Smeets.

Meer over