ESPN

De Eredivisie-voorspellingen van Leo Driessen

13 augustus 2021 07:00 | sport | Door Redactie Televizier

Na een zomer met enkele pikante transfers start deze week de 66e editie van de Eredivisie. Mét publiek op de tribunes. Drie prominente voetbalcommentatoren vertellen wat ze verwachten van het nieuwe seizoen. Vandaag:Leo Driessen, commentator bij ESPN.

Groen gras en publiek

“De eerste drie à vier speelrondes vind ik altijd het mooist. Het gras is extra groen, het weer is vaak goed, en iedereen is nog vol vertrouwen. Allemaal denken ze dat ze kampioen worden en natuurlijk zal er niemand degraderen. Al die positieve verwachtingen geven je als toeschouwer ook vaak een boost. Verder verheug ik me natuurlijk op wedstrijden met publiek erbij."

Feyenoord & PSV

"Ik ben vooral benieuwd naar Feyenoord. Ondanks het vertrek van aanvoerder Berghuis verwacht ik daar veel van. Ze hebben een jong en dynamisch elftal, en een goede trainer als Arne Slot kan daar hopelijk veel uithalen. Ik denk dat PSV dit seizoen dichter bij Ajax zal kruipen. Trainer Roger Schmidt heeft goed doorgeselecteerd. Met Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Mario Götze hebben ze een paar prachtige spelers."

Pleidooi voor individualisten

Ik hoop in zijn algemeenheid wel dat trainers niet dat reactievoetbal van Engeland van het EK gaan kopiëren. Ik pleit juist voor de terugkeer van individualisten. Ik weet nog dat Rinus Michels in het begin van de carrière van Cruijff verzuchte: ‘Het is een pingeldoos. Hij moet die bal wat eerder afgeven.’ Maar wij waren daar juist blij mee. Mooie individuele acties horen bij de romantiek van het voetbal. Het vertrek van sierlijke spelers zoals Calvin Stengs en Donyell Malen is wat dat betreft jammer, maar hopelijk kunnen bijvoorbeeld Joey Veerman, Antony, David Neres en Berghuis ons nog genoeg laten zien.”

Voorspellingen

Wie wordt de kampioen?

“Ajax. Maar ik verwacht dat PSV zeker dichterbij kruipt.”

Wie wordt de topscorer?

“Ajacied Sébastien Haller. Eran Zahavi zal bij PSV ook erg gebrand zijn op goals.”

Wat worden de degradanten?

“Go Ahead Eagles en RKC.”

De voorspellingen van Jeroen Elshoff van Studio Sport

De voorspellingen van Andy Houtman van Langs de Lijn 

Eredivisie op tv:

Go eagles - sc heerenveen zie je vrijdag 13 augustus om 20:00 uur bij ESPN 

Studio sport eredivisie zie je vrijdag 13 augustus om 22:15 uur bij de NOS op NPO 1

Meer over