De Klassieker blijkt goudmijn voor Fox Sports Eredivisie

7 april 2017 16:49 | sport | Door Televizier

© FOX

Fox Sports Eredivisie verdiende zondag maar liefst 400.000 euro aan dagpassen die werden aangeboden voor de wedstrijd Ajax - Feyenoord. Nooit eerder keken er zo veel ‘pay per view’-klanten naar het betaalkanaal.

Een tv-abonnement op Fox Sports Eredivisie is voor veel mensen iets te prijzig. Om voetbalfanaten zonder abonnement toch tegemoet te komen biedt het betaalkanaal ook dagpassen aan. Voor 7,95 euro kan iedereen 24 uur lang naar de zender kijken. Dit ‘pay per view’-systeem blijkt een goudmijn. In slechts één dag harkte Fox Sports 400.000 euro binnen. 

Record

Dat gebeurde afgelopen zondag, toen Ajax het in eigen huis opnam tegen Feyenoord. Maar liefst 50.000 mensen kochten een dagpas, zodat ze De Klassieker niet hoefden te missen. Van voetbalkantines tot huiskamers: overal keek men naar de belangrijke voetbalwedstrijd. Het is een absoluut record voor Fox Sports. 

Kassa

Fox Sports Eredivisie is waarschijnlijk dolblij dat Ajax de wedstrijd won. Hierdoor is het nog altijd spannend in de strijd om de titel. En spanning zorgt kennelijk voor extra ‘pay per view’-klanten. Onder meer PSV - Ajax staat nog op het programma. Het is dus goed mogelijk dat er bij de bedrijfsborrel van Fox Sports binnenkort geen bier en bitterballen, maar champagne en kaviaar op het menu staan. 

Meer over