Engeland

De NOS zendt EK vrouwenvoetbal 2021 live uit

5 december 2019 15:44 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Het duurt nog wel even voordat de dames moeten aantreden voor het EK van 2021, maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, zo dacht de NOS. 

En dus kocht de NOS de uitzendrechten voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen 2021 in Engeland. Het toernooi loopt van 11 juli tot en met 1 augustus 2021. Oranje is de titelverdediger maar moet toch de kwalificatiewedstrijden spelen. Tot nu toe is dat geen enkel probleem, de voetbalvrouwen staan bovenaan in de poule met 18 punten uit zes wedstrijden. 

Sport verbindt

Gerard Timmer, directeur bij de NOS, legt uit waarom hij het belangrijk vindt dat we straks allemaal naar het toernooi kunnen kijken. „Sport verbindt, en als er één team is dat dat de afgelopen jaren heeft aangetoond, dan is dat het Nederlands vrouwenelftal. We waren erbij toen Oranje in 2009 voor het eerst meedeed aan een EK, in 2017 toen ze in eigen land Europees kampioen werden en dit jaar toen ze tweede werden op het WK. Het is fantastisch dat ook het komende EK bij de NOS, bij de publieke omroep, te zien zal zijn."

Meer over