De Olympische trots van Nederland voorgesteld in Studio Sport

2 januari 2014 16:19 | sport | Door Televizier

Welke sporters vertegenwoordigen ons land volgende maand op de Olympische Spelen in Sotsji? De ploeg wordt voorgesteld in de Veluwse bossen bij sportcentrum Papendal.

Traditioneel zijn de langebaanschaatsers in de meerderheid. Sven Kramer en Ireen Wüst zijn de boegbeelden van de olympische oranjeploeg. Zij veroverden goud op de Spelen van 2010 in Vancouver en jagen opnieuw op eeuwige olympische roem.

Schaatsen

Wüst kan zich zelfs kronen tot de grootste Nederlandse schaatsster ooit, door op drie verschillende Spelen goud te winnen. Behalve twintig langebaanschaatsers gaan er nog meer Nederlandse sporters naar Sotsji. Ons land is ook ruim vertegenwoordigd in het shorttrack, waar zelfs medaillekansen liggen voor de Nederlanders. Ook doen er landgenoten mee aan het snowboarden en bobsleeën.

Snowboarden

Bell Berghuis heeft zich geplaatst op de snowboardcross. Op dat onderdeel gaan zes boarders tegelijk naar beneden op een parkoers. Wie als eerste over de finish komt, wint. Onderweg komen de snowboarders scherpe bochten en hoge schansen tegen. Het is een van de spectaculairste onderdelen op de Olympische Winterspelen.

Nicolien

Ook Nicolien Sauerbreij is van de partij in Sotsji. De goudenmedaillewinnares van vier jaar geleden doet mee aan twee onderdelen: de parallelslalom en de parallelreuzenslalom.

Het voorstellen van de Olympische Ploeg in Sotsji, 19.30 uur in Studio Sport (Nederland 1).

Meer over