De Tour de France gaat weer van start

5 juli 2014 13:15 | sport | Door Televizier

De Tour de France begint weer, en dat betekent veel live wielrennen en veel praten over de afgelopen etappe. Wordt het de Tour van de Nederlanders?

De Tour de France is ook dit jaar weer te zien bij de NOS. De eerste etappe is een vlakke rit. Het Britse sprintkanon Mark Cavendish is er klaar voor: ‘’Ik heb mijn hele seizoen eromheen gebouwd”, vertelt hij aan de Britse krant The Independent. De sprinter wil dolgraag in de gele trui door zijn vaderland rijden. Bovendien is zijn moeder geboren in  finishplaats Harrogate. 

Tour de France

Morgen worstelt het peloton zich door het heuvelachtige Yorkshire en maandag volgt een etappe met de finish in de straten van Londen. Daarna verhuist de Tour naar Noordwest-Frankrijk. Het spektakel zit hem, zoals gebruikelijk, in het tweede deel van de ronde met loodzware etappes door de Alpen en de Pyreneeën. Kanshebbers voor het klassement zijn Chris Froome, Alberto Contador en wellicht Bauke Mollema. 

Avondetappe

Ook het Tourjournaal begint weer, met een samenvatting van de etappe en interviews met de hoofdrolspelers. En extra aandacht voor de prestaties van de Nederlanders. Aan het eind van de avond presenteert Mart Smeets als vanouds de Avondetappe met nieuws uit de Tourkaravaan. En dat is best bijzonder, want het is elk jaar weer de vraag of Smeets langs de mooiste plekjes van de Tour-route mag trekken. De kosten van het sfeervolle programma zijn nogal hoog, maar dat zijn de kijkcijfers ook. En dus is Mart er weer bij.

Meer over