Dione de Graaff: "Goede klik met Herman van der Zandt"

20 juli 2016 13:29 | sport | Door Televizier

© Stefan Heijdendael / NOS

Herman van der Zandt en Dione de Graaff zijn tevreden over hun duopresentatie van Tour de France-talkshow De Avondetappe.

"Het klinkt misschien gezapig, maar het allermooiste vind ik dat het klikt tussen ons", vertelt Dione aan de Telegraaf. "Ik ken Herman vrij goed, maar duopresentatie is het moeilijkste wat er is."

Mart Smeets

Met hun wielertalkshow vullen de nieuwe Avondetappe-gezichten het gat dat NOS-legende Mart Smeets achterliet. "Het is de erfenis van Mart," aldus Herman, "maar wij doen hem niet na." Dione: "Ik word mijn hele carrière al vergeleken met Mart, maar Herman en ik zijn zó anders."

Vakantie

Mart Smeets heeft nog niet laten horen wat hij van de vernieuwde Avondetappe vindt. "Had ik ook niet verwacht", zegt Dione in de krant. "Volgens mij is hij nu op vakantie." Herman vult aan: "Ik ken hem goed, het zou mij niet verbazen als hij na afloop nog even laat weten wat hij ervan vond."

Bubbel

Tijdens de hele Tour de France maken Herman en Dione dagelijks televisie. Een flinke klus: even een dagje vrij is er niet bij voor de journalisten. "Het gaat maar door", zegt Herman. "’s Morgens vertrekken we al vroeg richting finish en na afloop moet je door naar de opnamelocatie voor De avondetappe. De volgende dag begint het hele circus opnieuw. Het is druk, wekenlang, maar dit is ook een hele fijne ‘bubbel’ om in te zitten."


Meer over