Dione de Graaff moest wennen aan duopresentatie De Avondetappe

6 juli 2016 11:54 | sport | Door Televizier

© NOS

Niet Mart Smeets, maar Dione de Graaff reist deze zomer door Frankrijk voor Tour de France-programma De Avondetappe. Dit doet ze niet alleen, want ze wordt vergezeld door Herman van der Zandt. Dat is wennen, voor de presentatoren en voor de kijkers.

De Avondetappe was jarenlang het domein van Mart Smeets. De presentator met de fraaie overhemden en Noorse truien bouwt zijn werkzaamheden langzaam af en verlaat na de Olympische Spelen van Rio de NOS definitief. 

Nieuwe stijl

Het vertrek van Smeets betekent dat De Avondetappe in een nieuw jasje is gestoken. Toch werd er gekozen voor dezelfde naam als voorheen. "Het is een Tour-programma in Frankrijk", vertelt De Graaff in het AD. "En dat is wat we nog steeds maken. Maar het is wel met andere presentatoren, waardoor het toch een heel ander programma wordt. Ik dacht: misschien moet het een andere naam krijgen. Nu ben ik er wel tevreden mee." 

Kastelen

Smeets wijdde in zijn tijd meermaals aandacht aan rode wijn en de algehele charme van het Franse land. Die opzet verandert. "Misschien is de nieuwe Avondetappe wat meer op het wielrennen gericht, op de koers zelf, op de renners, op de ploegen. Wij houden van de wielersport, dus die staat op nummer één. Maar we kijken ook om ons heen, want de omgeving hoort erbij."

Wennen

De presentatie van het wielerprogramma is dit jaar een duo-aangelegenheid. Dat was voor De Graaff niet gemakkelijk. "Dat was van tevoren nog even spannend, want dubbelpresentatie is zo ongeveer het moeilijkste dat er is. Ik vind het enorm wennen. Maar wij kennen elkaar inmiddels al goed genoeg om te weten hoe de ander werkt. Bovendien hebben we altijd ontzettend veel lol samen." 

Meer over