Afke Boven

Dit is de opvolger van Dione de Graaff

22 maart 2024 14:10 | sport | Door Wietse Zuidberg

© NOS
Afke Boven is de opvolger van Dione de Graaff bij Studio Sport als het gaat om het programma rondom de Formule 1. Dat heeft de NOS wereldkundig gemaakt.

U kunt Afke al kennen van het NOS Journaal, dat ze sinds 2022 presenteert. Nu gaat ze dus ook aan de slag voor Studio Sport en in het bijzonder voor de uitzendingen rond de Formule 1. Naast de televisiewerkzaamheden buigt zij zich ook over de NOS-Formule 1-podcast.

'Boeiend om te volgen'

In het persbericht van de NOS laat Afke weten zeer verheugd te zijn met deze stap. "Ik volg de Formule 1 al sinds de tijd dat Michael Schumacher en Mika Häkkinen met elkaar de strijd aangingen voor het kampioenschap. Met name de verhalen, zowel de menselijke kant als de technische aspecten, maken deze sport zo boeiend om te volgen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s het publiek mee te nemen in die bijzondere verhalen."

Ook de baas bij Studio Sport is blij: "ze volgt de sport al jarenlang op de voet en weet kijkers te boeien met haar aanstekelijke enthousiasme. Daarmee kunnen we de sport nóg beter overbrengen aan een grote groep liefhebbers."

Meer over