Ghislaine Plag

Dit is het nieuwe gezicht van NOS Sport

1 maart 2024 13:56 | sport | Door Wietse Zuidberg

© NOS / Raymond van Olphen
Ghislaine Plag is de nieuwe presentator van NOS Sport. Ze presenteert vanaf begin april verschillende radio- en televisieprogramma bij de NOS, waaronder NOS Sportjournaal en NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn.

Dat heeft de omroep in een persbericht wereldkundig gemaakt. "De afgelopen jaren heb ik tijdens de Olympische Spelen RadiOlympia gepresenteerd op NPO Radio 1 en dat vond ik ontzettend leuk. Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport, maar ook de verhalen van de sporters", zo duidt Plag haar beslissing. 

Ook Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, is blij met de nieuwe aanstelling. "Ghislaine brengt overal waar ze komt een positieve energie met zich mee. Bovendien is ze enorm goed in zich te verplaatsen in het publiek én in staat om onderwerpen voor iedereen helder en begrijpelijk te maken."

Vertrek Herman van der Zandt

Onlangs vertrok Herman van der Zandt bij NOS Sport en dus stond er nog een vacature open. Deze lijkt dus nu te zijn ingevuld. Van der Zandt wordt het nieuwe gezicht van De Slimste Mens, waar Plag overigens ooit aan meedeed. Dat was tijdens de zomereditie van 2023.

Meer over