Boksen maar!

Dit mag je verwachten van GLORY90 op streamingdienst Videoland

20 december 2023 17:20 | sport | Door Judith Regeling

© AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
De gezelligste dagen van het jaar mogen dan voor de deur staan, maar daar is op 23 december nog weinig van te merken op Videoland. De streamingdienst zendt namelijk - voor de laatste keer dit jaar - GLORY uit.

Pak die bokshandschoenen er dus maar bij.

Record na record

Begin november 2023 was Glory nog voor het laatst te zien bij Videoland, en dat bleef niet onopgemerkt. Die avond zorgde Glory Collision 6, met onder andere het Glory wereldtitelgevecht in de zwaargewichtdivisie tussen kickboksers Rico Verhoeven en Tariq Osaro, voor verschillende records bij de streamingdienst: het hoogst aantal unieke gebruikers, het hoogst aantal gestarte streams en het hoogst aantal gelijktijdige gebruikers op één dag. Ook meldde er een recordaantal nieuwe abonnees zich aan.

Glory90

Of de streamingdienst op zaterdag 23 december weer records zal verbreken, is natuurlijk de vraag. Desalniettemin zijn de wedstrijden de moeite waard. Zo zet de 27-jarige Endy Semeleer zijn weltergewichttitel op het spel tegen House of Glory-winnaar Anwar Ouled-Chaib en hangt er ook een Nederlands tintje aan. Kickbokser Murthel Groenhart neemt het op tegen Teodor Hristov.

Verder zullen zwaargewichten Nordine Mahieddine en Nikola Filipovic de strijd tegen elkaar aangaan, staan Iliass Hammouche en Ivan Galaz lijnrecht tegenover elkaar en wacht de fans een strijd tussen Nabil Khachab en de Poolse krachtpatser Michal Blawdziewicz. 

Glory90 is op zaterdag 23 december vanaf 19:30 uur te zien op Videoland.

Meer over