Dit vond twitterend Nederland van het verlies van Sven Kramer

16 februari 2018 13:53 | sport | Door Televizier

3 miljoen mensen zagen hoe Sven Kramer de overwinning misliep op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Twitterend Nederland reageerde massaal op het verlies van Sven én de winst van Jorrit Bergsma.

Helaas was Kramer niet in vorm, maar sommige mensen konden dat niet begrijpen. “Het leek alsof hij gewoon rondjes reed en helemaal geen wedstrijd!” Een andere Twitteraar zegt zelfs: “Het voelt alsof ik zelf de 10 km verloren heb.”

 

 

 

 

Jorrit Bergsma

Terwijl Sven Kramer zesde werd, waren er nog andere Nederlanders die wél een medaille behaalden. Jorrit Bergsma ging er met de zilveren plak vandoor. Ook de BN’ers zijn trots op Jorrit, dat blijkt wel uit de tweets van Monique Smit en Tijs van den Brink.

 

Canadees

De gouden medaille werd gepakt door Canadees Ted-Jan Bloemen. De schaatser voor Canada is echter gewoon Nederlander. In Nederland lukte het hem in 2010 en 2014 niet om zich te kwalificeren voor de Winterspelen, tot de vader van Bloemen zijn zoon voorstelde om voor Canada te gaan rijden. Zo werd het verlies van Sven toch nog een Nederlandse overwinning.

 

 

Sven de held

Waar Sven wel won, was buiten de baan. De schaatser werd namelijk geprezen om hoe goed hij omging met het verlies. “Ik heb gewoon niet de topvorm, ik zat er niet lekker in,” geeft hij toe. Geen excuses, gewoon eerlijkheid: en daarmee was Sven toch nog een held.

 

Lees ook: 10 km is best bekeken uitzending van de Olympische Spelen tot nu toe.

Meer over