Documentaire over Marianne Vos op KPN Presenteert

Deze Olympische Spelen staat Marianne Vos aan de start van de wegwedstrijd in Rio. Maar vorig jaar leek het er nog op alsof Marianne deze Spelen nooit zou halen. De documentaire Marianne laat zien wat er met haar gebeurde.

Tien jaar lang was Marianne Vos de beste van iedereen en won ze alles. Ze werd drie keer wereldkampioen op de weg, zeven keer wereldkampioen veldrijden, twee keer wereldkampioen op de baan en pakte twee keer olympisch goud. Totdat het vorig jaar helemaal misging. Ze kwam niet meer vooruit en kon niet meer fietsen.

Barbara Barend

Barbara Barend en Jasper Faber zoeken in de documentaire Marianne uit hoe dat mogelijk was en volgen Marianne Vos op weg naar Rio waar ze toch weer aan de start staat bij de wegwedstrijd. Al is ze naar eigen zeggen dit keer geen favoriet voor goud.

De documentaire wordt a.s. zondag om 16.00 uur uitgezonden op KPN Presenteert, voor klanten van KPN op kanaal 18. Na de uitzending kan de documentaire tijdelijk terug worden gekeken via de website van KPN Presenteert. 

Reageren