Driehonderd uur aan Olympische sport bij de NOS

19 Juli 2016 15:44 | sport | Door Televizier

© Pro Shots / Henk Jan Dijks

De NOS zendt tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro driehonderd uur aan sport uit op televisie. Ongeveer achttien uur per dag wordt zowel live vanuit Rio als in de studio in Hilversum aandacht besteedt aan de Spelen.

Sportliefhebbers kunnen in de maand augustus hun hart ophalen bij de NOS. De omroep besteedt het overgrote deel van de zendtijd aan de Olympische Spelen in Rio. Niet alleen op televisie, maar ook op de radio, via mobiel en via livestreams op internet zijn de wedstrijden rechtstreeks te volgen. 

Sportoverzicht

De olympische dag wordt iedere dag rond 07.00 uur afgetrapt door Jeroen Stomphorst. In NOS Studio Rio geeft hij een overzicht van de hoogtepunten van de nacht ervoor. Veel sportwedstrijden vinden in de Nederlandse nacht plaats, aangezien het in Rio vijf uur eerder is. 

Mart Smeets

Van 09.00 tot 10.00 uur presenteert Mart Smeets zijn laatste kunstje in dienst van de NOS. Iedere dag presenteert hij 'de match of the day' van het basketbaltoernooi. Deze wedstrijd wordt door Smeets zelf van commentaar voorzien. 

Middagprogramma

Na een aantal uurtjes rust start om 14.00 uur de middagprogrammering met NOS Rio Live. Hierin presenteert Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst vier uur lang live sportwedstrijden. Om 18.00 uur nemen Tom Egbers en waterpolocoach Robin van Galen in NOS Studio Rio de olympische dag door en wordt er vooruitgekeken naar de wedstrijden van de avond. 

Avondprogramma

Vanaf 18.45 uur start de tweede ronde van NOS Rio Live, ditmaal gepresenteerd door Dione de Graaff of Herman van der Zandt. Om 23.00 uur moet NOS Rio Live drie kwartier plaatsmaken voor de late night talkshow NOS Studio Olympic Park, waarna er vanaf 23.45 uur weer live sport is met Dione de Graaff of Herman van der Zandt. Deze late uitzending duurt tot diep in de nacht. 

NOS Studio Olympic Park

In de late night talkshow NOS Studio Olympic Park ontvangen presentator Henry Schut en debuterend sidekick Edith Bosch verschillende gasten, waaronder medaillewinnaars, verliezers, hun coaches én gasten van buiten de sportwereld. In de show wordt teruggekeken naar de hoogte- en dieptepunten van die dag en wordt er vooruitgeblikt op wat er 's nachts nog gaat gebeuren.

Mulder vs. Mulder

Terugkerend item in NOS Studio Olympic Park is Mulder vs. Mulder. Net als tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji zullen de schaatsbroers Michel en Ronald Mulder de strijd met elkaar aangaan. Dit keer wagen ze zich aan verschillende olympische disciplines zoals judo, roeien en zwemmen. 

Erben in Wonderland

Een nieuw onderdeel in de late night talkshow is Erben in Wonderland, een rubriek waarin schaatser Erben Wennemars dagelijks laat zien waarover hij zich verbaast tijdens de Olympische Spelen. Ook Gert van 't Hof maakt zijn olympische debuut als presentator ter plaatse. Zijn reportages kunnen de hele dag opduiken in de sportprogramma's.

Openingsceremonie

De Olympische Spelen worden op vrijdag 5 augustus feestelijk geopend in het Maracanã-stadion. Deze openingsceremonie zal, net als de sluitingsceremonie, live worden uitgezonden door de NOS. Het commentaar hierbij wordt verzorgd door Léon Haan en Jan Roelfs.

Meer over