Bundesliga

Duitse voetbalcompetitie gratis te bekijken via YouTube

17 augustus 2021 10:15 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP

De Duitse voetbalcompetitie is vrijdag van start gegaan, maar liefhebbers van de Bundesliga konden de wedstrijden niet bekijken via hun televisie. Daar heeft de Nordic Entertainment Group (NENT) een oplossing voor bedacht.

De wedstrijden uit de Duitse competitie, waarin onder anderen Wout Weghorst, Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste hun kunsten vertonen, zijn namelijk gratis te bekijken via YouTube. De duels zijn op het gratis videoplatform te zien, omdat streamingdienst Viaplay (van NENT) pas in 2022 het levenslicht ziet.

Licentiedeal

Het Zweedse bedrijf heeft geprobeerd een licentiedeal te sluiten met een Nederlandse tv-partij, maar daar is geen akkoord over bereikt. De afgelopen seizoen was de Bundesliga te zien op ESPN, voorheen FOX Sports.

Max Verstappen

Naast de Bundesliga heeft de NENT Group ook de rechten van de Britse Premier League en de Formule 1 vanaf 2022 in handen. Een groot verlies voor Ziggo Sport, waar de Engelse voetbalcompetitie en de strijd om de wereldtitel van Max Verstappen nu nog te zien is.

Meer over