EK vrouwenkraker Nederland - Duitsland

Nederland trapt het EK vrouwenvoetbal in Zweden af met een kraker tegen titelverdediger Duitsland. Duitsland heeft nogal wat geblesseerde spelers, dus wie weet maken we een kans.

Werd vrouwenvoetbal vijftien jaar geleden nog gezien als een sport voor weinig flatteuze dames, tegenwoordig is het de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een belangrijke reden daarvoor is het EK van 2009, toen Oranje heel verrassend de halve finales haalde.

Duitsland

Een aantal speelsters van die ploeg maakt nog deel uit van het Nederlands elftal, zoals captain Daphne Koster, linksback Petra Hogewoning, spelverdeelster Anouk ­Hoogendijk en spitsen Manon Melis en ­Sylvia Smit. Zij komen vanavond tijdens het EK Vrouwenvoetbal, dat gisteren in Zweden is gestart, uit tegen tweevoudig wereld- en zevenvoudig Europees kampioen Duitsland.

Noorwegen

Nederland heeft pittig geloot, want het team van bondscoach Roger Reijners ontmoet ook grootmacht Noorwegen (voormalig wereld-, olympisch en Europees kampioen) en IJsland. Vooral die laatste wedstrijd is belangrijk, want de twee beste nummers drie van de drie poules gaan ook naar de kwartfinales.

Reageren