Erben Wennemars sluit overstap naar Fox niet uit

6 Augustus 2013 13:01 | sport | Door Televizier

Schaatser Erben Wennemars heeft weinig vertrouwen in de toekomst van de NOS. Hij voorspelt op Radio 1 dat er een nieuwe tijd aankomt, en dat is Fox.

Vanaf 19 augustus gaat de nieuwe zender Fox van start in Nederland. Het paradepaardje van de zender is sport. Zo zal Fox Sports Eredivisie de Eredivisie, Jupiler League KNVB beker gaan uitzenden. Ook heeft Fox grote namen als Toine van Peperstraten weggekaapt van de NOS. Erben Wennemars maakt zich nu grote zorgen over de toekomst van de NOS.

Bord op schoot

“Ik ben er heel bang voor dat de NOS die uitzendrechten gaat verliezen. Er komt een nieuwe tijd aan en dat is Fox", laat Wennemars weten op Radio 1. Hij vreest met name voor de zondagavond: “De zondagavond, dat bord op schoot, als ze die rechten kwijtraken, dan is dat het einde. Dan gaat iedereen naar Fox.” Hij hoopt dan ook van harte dat de NOS wakker is geschud en inziet dat het tijd is om te vernieuwen.

Erben stapt over

Hoewel hij het liever niet ziet gebeuren, sluit Wennemars een overstap naar Fox niet uit: “Als schaatsen weggaat bij de NOS en naar Fox gaat, ga ik ook naar Fox. Ik ga niet bij de NOS zitten als ik iets moet vertellen en we hebben daar geen beelden bij.”

Mark Koster

Ook journalist Mark Koster ziet de toekomst van de NOS niet rooskleurig tegemoet: "Als je Fox hebt gevolgd, heb je Studio Sport eigenlijk niet meer nodig. Het is traag en saai. Het meest tragische moment is als Jack van Gelder om kwart over acht in beeld strompelt en zegt ‘Jongens, straks even komen kijken’. Het is ècht héél erg. Ze moeten daar iets aan doen bij de NOS.”

Meer over