Eredivisie blijft bij NPO

24 november 2017 15:43 | sport | Door Televizier

© Stefan Heijdendael/NOS

De tv-rechten voor de Eredivisie komen in 2019 weer op de markt. Gaat John de Mol opnieuw jagen op de rechten, of blijft de Nederlandse voetbalcompetitie te zien bij de NOS? Het lijkt de laatste optie te worden.

John de Mol heeft in zijn carrière al vaak gejaagd op de rechten van voetbalwedstrijden. Momenteel mag hij de Champions League-duels uitzenden op Veronica, en daar kan in 2019 de Eredivisie aan toe worden gevoegd. Of John opnieuw zin heeft op de strijd aan te gaan met de NOS? “Nee, daar gaan we niet op jagen. Het is ook niet mijn droom. Ik denk dat we op dit moment in Nederland in de media in een fase zitten dat er geen partijen meer zijn, althans geen commerciële partijen, die meer zullen bieden voor voetbalrechten dan wat ze opleveren”, vertelt hij in Nieuwsuur.

NOS

Het lijkt er dus sterk op dat de samenvattingen van alle wedstrijden in de belangrijkste Nederlandse competitie ook na 2019 op het vertrouwde stekkie te zien zijn. Volgens De Mol gaan zenders als RTL en Ziggo er in ieder geval niet mee aan de haal. “De commerciële partijen zullen niet meer gaan bieden dan de waarde, denk ik. De enige die het kan is de publieke omroep.”

Goed nieuws

Dit bericht in zonder twijfel goed nieuws voor tal van voetbalfans die iedere zondag om 19:00 uur steevast naar NPO 1 kijken. Zij kunnen lekker met het bord op schoot de wedstrijden van het weekend bekijken.

Meer over