Eredivisie-voetbal is populairder dan ooit

24 April 2017 13:35 | sport | Door Televizier

© FOX Sports Eredivisie

Zondag was een spannende dag voor veel voetballiefhebbers. Mocht Ajax winnen van PSV betekende dat een spannende strijd om het kampioenschap tussen de club uit Amsterdam en Feyenoord. Dat feest ging niet door en daar waren een hoop Nederlanders getuigen van. 

FOX Sports Eredivisie zendt de live voetbalwedstrijden uit en daar is menig voetbalfanaat maar al te blij mee. Zondagmiddag zagen, volgens Stichting Kijkonderzoek, 727.000 mensen de Eredivisie topper PSV –Ajax, waarbij de Brabantse club aan het langste eind trok, dankzij het schot in onderstaande video. Tot grote blijdschap bij de Feyenoorders, voor hen is het kampioenschap zo goed als binnen.

Cafés en openbare gelegenheden

Niet alleen via FOX Sports Eredivise bekijken Nederlanders live voetbalwedstrijden. Ook cafés en openbare gelegenheden zijn populair bij voetbalfans. 180.000 mensen volgden PSV Ajax in de horeca. Via FOX Sports Go, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via hun mobiel, zagen nog eens 55.000 unieke mensen de wedstrijd.

45 miljoen mensen

Nog twee weken totdat we zeker weten wie de kampioen is van de Eredivisie. Met nog twee speelrondes te gaan, staat Feyenoord nu bovenaan. Zetten zij deze winnende lijn door dan mag de Rotterdamse club zich voor het eerst sinds 18 jaar weer kampioen noemen. Voor FOX Sports Eredivisie is het tot nu toe een mooi seizoen. Ruim 45 miljoen mensen zagen de live wedstrijden, wat een stijging van 32% ten opzichte van vorig seizoen betekent.

Meer over