Erik Dijkstra en Frank Evenblij maken Bureau Korea

14 december 2017 14:12 | sport | Door Televizier

© BNNVARA

Al zin in de Olympische Spelen in PyeongChang? Erik Dijkstra en Frank Evenblij wel. En nu proberen ze de rest van het land ook warm te maken voor de Winterspelen in Zuid-Korea.

En zoals gewoonlijk maken de heren er werk van. Iedere week ontvangen Erik en Frank schaatshunks Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert voor een echt mannengesprek, praat een olympiër over zijn of haar lichaam in de spiegelmonoloog, maakt Ireen Wüst keiharde keuzes en brengt Erik een ode aan het –volgens hem- mooiste nummer van de Winterspelen: de 10 kilometer schaatsen. En omdat Nederlanders van schaatsen houden en Koreanen van karaoke sluit het programma wekelijks af met de Schaatskaraoke.

Sven Kramer

Erik en Frank reisden ook af naar Zuid-Korea om te testen of de Koreanen onze schaatsheld Sven Kramer wel kennen. Ze gingen met een levensgroot bord van onze schaatsheld door de straten van PyeongChang. Maar dat liep niet zo goed af. Frank: “Iedereen die het bord zag dacht dat Erik Sven Kramer was. Dat was leuk, totdat Erik zelf ook dacht dat hij het was." Erik: “Ik moest daar met ontelbaar veel mensen op de foto.

Dikke bril en dito vriend

Duizenden Koreanen zitten straks naar de 10 kilometer te kijken en zullen zeggen: ‘Dat is Sven Kramer niet. Sven Kramer heeft een bril en een dikke vriend, niet zo’n hockeytut.’”

Bureau Korea vanaf maandag 4 januari vanaf 21.40 uur op NPO 3