Eurosport maakt schakelprogramma met hoogtepunten tijdens Olympische Winterspelen

16 januari 2018 10:34 | sport | Door Televizier

© Procter & Gamble 'Campagne' Bedankt Mam! Sochi 2014 Olympic Winter Spelen/Goinyk/Dreamstime.com

Eurosport heeft de uitzendrechten van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en maakt daar uitgebreid gebruik van. De zender verzorgt op Eurosport 1 een schakelprogramma met alle hoogtepunten van de Spelen.

Eurosport 1 zit bij iedereen (behalve bij sommige mensen in Zeeland) in het basisabonnement en dus kunnen we allemaal gratis kijken. Iedere dag begint Eurosport om 1.00 uur 's nachts met uitzending (het is immers 8 uur later in Zuid-Korea) tot 's middags 4 uur door middel van een studioprogramma vanuit Amsterdam.

Nicolien Sauerbreij

In dat programma gaat de zender van hoogtepunt naar hoogtepunt. De 10 km schaatsen kan dus onderbroken worden door een ander hoogtepunt. Eurosport heeft snowboardster Nicolien Sauerbreij in Zuid-Korea zitten als verslaggeefster.

Eurosport 2

Eurosport 2 is ook gereserveerd voor de Olympische Spelen. Daarop wordt de pan-Europese feed met Nederlands commentaar uitgezonden, met onder andere het ijshockey toernooi dat exclusief door Eurosport wordt uitgezonden.

Ook bij de NOS

Natuurlijk zijn de Olympische Spelen grotendeels ook te zien bij de NOS, maar dat zal iets minder uitgebreid zijn. De NOS heeft een sublencentie gekocht van Discovery Networks, de eigenaar van Eurosport.

Meer over