Evers Staat Op in Pyeongchang

9 februari 2018 14:33 | sport | Door Televizier

Vanaf aanstaande maandag staat radio-dj Edwin Evers twee weken lang op in Zuid-Korea. De 538-ochtendshow zal tijdens de Winterspelen in Pyeongchang live worden uitgezonden vanuit het Holland Heineken Huis.

Luisteraars kunnen al een aantal jaar de sfeer van de Olympische Spelen op de radiozender proeven. Sinds de Spelen in Sydney in 2000 is Edwin Evers elk jaar van de partij. Het zijn daarmee al de tiende Spelen voor Evers!  Hij vertrekt dit jaar niet alleen naar het spektakel. Ook Rick Romijn, Niels van Baarlen, Jelte van der Goot en cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop volgen de sporters van dichtbij.

Openingsceremonie Winterspelen

Op het moment van de openingsceremonie zaten de dj’s nog in het vliegtuig. “Het is niet anders,” zegt Evers tegen RTL Boulevard. Als sportliefhebber probeert hij om zoveel mogelijk wedstrijden te zien. “Het is uniek om bij de wedstrijden te kunnen zijn en die kans pak ik aan. Zeker als ik sporters in de studio ontvang, praat het wat gemakkelijker als ik er zelf bij ben geweest.” De kans is groot dat hij de gouden plakken dus van dichtbij te zien krijgt; topsporters en medaillewinnaars en hun coaches zullen namelijk in het Holland Heineken House aanschuiven.

André Hazes

Naast sporters komen ook artiesten als André Hazes, VanVelzen en DI-RECT een feestje vieren. Of die in het Nederlands zingen is nog maar de vraag. Op de zender is namelijk iedere ochtend een Nederlands nummer in het Koreaans te horen, waarna luisteraars moeten proberen de hit te raden. Vroeg opstaan is er niet helemaal bij: het programma begint in Zuid-Korea pas om twee uur ’s middags om in Nederland ‘s ochtends uitgezonden te worden. Het programma ‘Evers Staat Op in Pyeongchang’ wordt vanaf maandag 12 februari dagelijks uitgezonden tussen 06:00 en 10:00 uur.

Lees ook: Vlaggende sporters, speechende bobo’s en veel spektakel bij de openingsceremonie in Pyeongchang

Meer over