Trilogie

Fabio Jakobsen krijgt zes kansen op sprintsucces in de Vuelta

12 augustus 2021 16:46 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Fabio Jakobsen maakt zijn rentree in een grote ronde. De sprinter moet bij de Belgische wielerploeg Deceuninck–Quick-Step voor etappeoverwinningen zorgen. Dat zou ook direct een overwinning voor en op zichzelf zijn.

Dat Fabio Jakobsen uberhaupt weer op de fiets zit, mag een wonder genoemd worden. De 24-jarige spurter uit Heukelum kwam tijdens de Ronde van Polen in 2020 zwaar ten val toen hij met Dylan Groenewegen om de etappewinst sprintte en vol in de dranghekken terecht kwam. Jakobsen belandde in coma, onderging meerdere operaties en het bleef de vraag of hij ooit weer op niveau zou komen.

Alles over de Vuelta 2021

Nederlands kampioen

In 2019 kroonde Jakobsen zich tot Nederlands kampioen nadat hij in de sprint concurrenten Moreno Hofland en Bas van der Kooij te snel af was. In datzelfde jaar was hij twee keer de snelste in de Ronde van Spanje. In de editie van 2021 krijgt hij zes kansen om zijn trilogie te voltooien, en meer.

Eerste week

Na de openingsetappe, een tijdrit over 7,1 kilometer, is de tweede etappe gelijk een kolfje naar de hand van Jakobsen. Na 166,7 kilometer ligt de streep in Burgos. In de eerste week krijgt de sprinter nog een kans in etappe 4 en 5.

Rittenschema La Vuelta 2021

Langste etappe 

In de tweede week, na ook wat klimkilometers, mag Jakobsen het in etappe 8 weer proberen. Op 21 augustus is de finish na 173,7 kilometer in La Manga del Mar Menor gelegd. Een nieuwe kans krijgt Jakobsen in etappe 13, de langste van deze Vuelta, wanneer deze in Villanueva de la Serena eindigt. Zijn laatste mogelijkheid is etappe 16 als het peloton Santa Cruz de Bezena aan doet. Daarna is het nog vijf etappes en dan zit de Vuelta er alweer op. Succes Fabio!

Meer over