Op NPO 2

Finale WK waterpolo live te zien op televisie

26 juli 2023 15:22 | sport | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Koen van Weel
De Nederlandse waterpolosters hebben een knappe prestatie geleverd, want ze hebben de finale van het WK waterpolo in Japan gehaald. De bondscoach, Evangelos Doudesis, liet doorschemeren dat hij graag wilde dat de finale wordt uitgezonden op televisie. En dat is gelukt!

Finale WK

De Nederlandse ploeg wist Italië te verslaan in de halve finale en is daardoor verzekerd van een medaille en de kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024. Toen een NOS-verslaggever wilde vragen welke tegenstander de voorkeur had in de finale, vroeg de bondscoach zich af waarom het duel niet op televisie te zien was. ''Mijn voorkeur is dat de wedstrijd live wordt uitgezonden. We gaan niet naar een onbelangrijke wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal kijken. Het is respectloos voor alle meiden hier. Het is het Nederlandse team, kom op'', liet hij erover uit.

Uitgezonden op televisie

De halve finale was alleen op de website van de NOS te zien. De oproep van de bondscoach heeft geholpen, want de finale wordt uitgezonden op televisie. De NOS laat weten dat de omroep al langer wilde dat de finale op televisie te zien zou zijn, maar daarvoor moest er extra zendtijd worden aangevraagd bij de NPO. ''Dat is inmiddels gelukt, de finale wordt uitgezonden vanaf 10.50 uur op NPO 2'', aldus de zegsman.

De Oranje-waterpolosters nemen het vrijdag op tegen Spanje in de finale. De wedstrijd is om 10.50 uur live te zien op NPO 2.

Meer over