Verstappen

Go Max! Zo mis je niets van het F1-weekend in Zandvoort (en kijk je gratis)

3 september 2021 12:27 | sport | Door Jorrit van Broekhoven

© ANP
Heel Nederland (en een groot deel van de rest van de wereld) kijkt dit weekend naar Zandvoort. Voor het eerst racet Max Verstappen voor een thuispubliek, en natuurlijk zijn de verwachtingen hooggespannen. Wij vertellen hoe je niets mist van de kwalificatierondes en natuurlijk de grote race op zondag.

Toen er voor het laatst een Grand Prix werd gereden op Zandvoort moest Max Verstappen nog worden geboren en bestond Red Bull nog niet. Na 36 jaar keert de Formule 1 terug in Nederland, en dat wordt een bijzonder spektakel.

Natuurlijk staat de rivaliteit tussen Max en Lewis Hamilton dit weekend centraal. De kans dat het weer roet in het eten gooit, zoals vorige week in België, is bijzonder klein. De eerste trainingen zijn in ieder geval gereden onder een stralend blauw lucht.

Je volgt de verrichtingen op Zandvoort het hele weekend op Ziggo Sport. Als je geen Ziggo-abonnee bent, is er ook goed nieuws: dit weekend kun je bij alle tv-aanbieders gratis kijken naar Ziggo Sport Totaal en hoef je geen minuut te missen.

Trainingen

Voorafgaand aan de kwalificatie zijn er drie vrije trainingsrondes, waarvan de eerste twee al op vrijdag 3 september worden gereden. De eerste gaat van start om 11.00 uur, de tweede om 15.00 uur.

Kwalificatie

Zaterdag 4 september is de dag van de kwalificatierondes. Hierbij wordt de startvolgorde voor de race van zondag bepaald. Gaat Max Verstappen de pole position claimen? Je zien het vanaf 15.00 uur. Eerder op de dag (12.00 uur) is er nog een derde trainingsronde. 

Lees hier meer over de kwalificatierondes van de GP van Nederland

De grote race

Op zondag begint Ziggo Sport al om 13.00 uur met de live uitzending vanaf Circuit Zandvoort. De race zelf begint om 15.00 uur. De starttijd is natuurlijk onder voorbehoud.

Lees hier meer over de historische eerste GP van Nederland sinds 1985

Zo kijk je gratis

Normaal gesproken zijn de Formule 1-races en bijbehorende kwalificaties alleen gratis te zien voor de abonnees van Ziggo Sport. Maar omdat de terugkeer van het racecircus in Zandvoort natuurlijk heel speciaal is, geeft Ziggo Sport Totaal - wat normaal gesproken alleen met een aanvullend abonnement te zien is - de race en kwalificaties gratis door. Zo zijn alle gebeurtenissen op Zandvoort het hele weekend gratis te zien voor de meeste Nederlandse kijkers.

  • Abonnees met tv van KPN kijken van 2 tot en met 6 september gratis naar alle kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket op de kanalen 233 tot en met 238. De Formule 1-race zie je op kanaal 236.
  • T-Mobile heeft ook goed nieuws voor zijn tv-klanten. Ook zij kijken van 2 tot 6 september gratis naar Ziggo Sport Totaal via zenders 160 tot en met 165.
  • Wie kijkt via Canal Digitaal of Online.nl kan van 2 tot en met 7 september ook gratis kijken naar alle zenders van Ziggo Sport Totaal die door de aanbieders worden doorgegeven. Dit geld ook voor de satellietkijkers.
  • Kijk je via een andere aanbieder? Dan is de kans groot dat die de verrichtingen op Zandvoort ook gratis laat zien. Check de website van je aanbieder voor details.

Meer over