Fox pakt wedstrijden Oranje van SBS af

18 november 2013 12:17 | sport | Door Televizier

De nieuwe zender Fox zendt in het komende seizoen de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal uit. Dat is een klap voor SBS 6.

Ook de samenvattingen van het KNVB-bekertoernooi gaan naar Fox, net zoals de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De KNVB en Fox hebben deen contract gesloten tot en met het seizoen 2017-2018. De wedstrijden van Oranje en de bekersamenvattingen blijven gratis toegankelijk voor iedereen, de wedstrijden worden uitgezonden op het open kanaal van Fox.

Vrouwen en Jong Oranje

Duels van Jong Oranje en het Nederlandse vrouwenelftal worden vanaf volgend seizoen eveneens uitgezonden door Fox. Om die wedstrijden te zien moet je een abonnement hebben op FoxSports.

SBS 6

Voor SBS is het verlies van de uitzendrechten een klap, de zender worstelt flink en via het Nederlands elftal was SBS verzekerd van goeie kijkcijfers. Maar volgens Jean-Paul Decossaux, de commercieel directeur van de KNVB, is de overgang naar Fox een logische stap.

„Fox is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker erg veel te bieden. De kwaliteit van de zender is bovendien internationaal bewezen. Absoluut een mooie plek voor deze wedstrijden.”

Kwalificatiewedstrijden

Waar de kwalificatiewedstrijden van Oranje voor het EK van 2016 te zien zullen zijn, is nog niet bekend. Alle wedstrijden van het WK in Brazilië zijn in ieder geval volgend jaar te zien bij de NOS.

Meer over