FOX Sports vanavond op zwart voor KPN-kijkers

6 augustus 2016 13:37 | sport | Door Televizier

© FOX

FOX Sports is onverbiddelijk: als KPN niet meer betaalt voor de uitzendrechten dan gaat de zender vanaf zaterdag 6 augustus om 18.00 uur op zwart.

FOX vindt de extra kosten niet meer dan normaal gezien: het kost hen ook meer om de sportrechten te kopen, dus moet dat worden doorberekend aan de kabelaars. KPN pikt het echter niet dat zij meer moeten betalen dan concurrent Ziggosport. Het KPN contract met FOX liep toevallig deze maand af, dat van Ziggo loopt nog vier jaar en in die tijd hoeven ze niets extra te betalen. De KPN vindt dat discriminatie. 

Op zwart

Er werd gehoopt dat FOX en KPN er nog voor de start van de eredivisie uit zouden komen, maar dat is niet gelukt. Als pressiemiddel gooit FOX Sports de betaalzender dit weekend op zwart voor KPN-abonnees. Hierdoor missen een slordige 200.000 voetbalfans met een abonnement mogelijk wedstrijden als Sparta-Ajax en Groningen-Feyenoord.

Onderhandelingen

KPN laat via Twitter weten dat de onderhandelingen nog volop gaande zijn en dat voorlopig alle FOX Sports kanalen "gewoon" te zien zullen blijven. 

 

Meer over