FOX wilde Voetbal International voor 3 miljoen euro weglokken bij RTL

20 Augustus 2013 17:56 | sport | Door Televizier

Als het aan FOX had gelegen, zouden de heren van Voetbal International een miljoenentransfer naar de nieuwe zender hebben gemaakt.

Dit maakte Johan Derksen bekend in Voetbal International tijdens de eerste uitzendavond van FOX.

Voor 3 miljoen naar FOX

FOX zou volgens Derksen maar liefst drie miljoen euro netto per jaar hebben geboden aan Derksen en zijn collega's René van der Gijp en Wilfred Genee. Maar, zo verklaarde Derksen: "We hebben een contract bij RTL en we blijven gewoon. Dan toon je karakter."

VI zonder eredivisiebeelden

De principes van Johan en de anderen zorgen er echter wel voor dat Voetbal International niet langer beelden van de eredivisie mag uitzenden. FOX heeft de rechten van dat materiaal in handen, waardoor de beelden exclusief te zien zijn bij VI-variant FOX VoetbalTot nu toe kunnen de heren van VI zelf smakelijk lachen om de situatie en de ontbrekende beelden. “Er kwam een aanzet en hij tikte hem in. Kijk even op de andere zender voor de beelden“, aldus Derksen.

De kijker lijkt tot nu toe de beelden ook niet te missen: VI kon rekenen op 835.000 voetbalfans, terwijl Toine van Peperstraten met de eerste editie van FOX Voetbal slechts 33.000 mensen wist te bereiken.

Meer over