Fox zendt Super Bowl live uit

20 Januari 2015 14:32 | sport | Door Televizier

Zondag 1 februari 2015 gaat het belangrijkste sportevenement van de Verenigde Staten weer van start: de Super Bowl.

In de nacht van zondag op maandag zitten 100 miljoen mensen voor de buis om te kijken naar de Super Bowl, de belangrijkste American Footballwedstrijd van het jaar. In Nederland wordt de allesbeslissende eindstrijd uitgezonden door Fox.

Super Bowl

De finale wordt gespeeld in het University of Phoenix Stadium in Arizona en gaat tussen de New England Patriots en de Seattle Seahawks, de winnaar van de Super Bowl 2014. De aftrap vindt plaats om zondagnacht 00.30 uur Nederlandse tijd.

Fox

Speciaal voor de echt NFL-fan zendt Fox Sports 2 de originele Amerikaanse Super Bowl-programma’s uit én de wedstrijd wordt becommentarieerd door enthousiaste Amerikanen.

Half time show

Minstens zo belangrijk als de wedstrijd is het optreden in de rust. Dat wordt dit jaar verzorgd door Katy Perry & Lenny Kravitz. De half time show wordt met en halve minuut vertraging uitgezonden, zodat eventuele missertjes kunnen worden voorkomen.

Tijdens de Super Bowl worden de meeste bijzondere commercials gelanceerd. Vorig jaar kregen de 100 miljoen kijkers de schattigste reclame ooit voorgeschoteld.

Meer over