Voetbaloorlog nadert

Frank Evenblij naar RTL 7 voor VTBL op maandag

28 juli 2022 17:53 | sport | Door Jef Willemsen

© Roy Beusker
Niet alleen voetbal is oorlog, komend seizoen is het ook een strijd tussen voetbaltalkshows. Frank Evenblij en Simon Zijlemans nemen het namens RTL 7 op tegen Wilfred Genee op Veronica.

Het gerucht hing al enige tijd in de lucht dat RTL verder wilde met VTBLhet voetbalpraatprogramma van RTL 7 dat onder Humberto Tan in 2019 niet uit de verf kwam. Na de zomer mogen Frank Evenblij (maandag) en Simon Zijlemans (vrijdag) het proberen.

Champions League

Een van de redenen dat VTBL voorheen niet echt uit de verf kwam sprak was het feit dat RTL geen beelden had van de wedstrijden. De zender heeft voor de komende seizoenen echter de rechten voor de Champions League in huis en dat praat toch een stuk makkelijker.

Experts VTBL

Naast Evenblij en Zijlemans kan het vernieuwde VTBL rekenen op vaste analysten als Aad de Mos, Ron Vlaar, Anouk Hoogendijk, Theo Janssen, Hedwiges Maduro en VI-veteraan Jan Boskamp. Deze poule van kenners wordt aangevuld met wisselende gasten uit de sport.

Frank versus Wilfred

VTBL staat geprogrammeerd op maandag en vrijdag. Niet geheel toevallig dezelfde dagen als het onlangs aangekondigde, nog naamloze voetbalpraatprogramma van Wilfred Genee op Veronica. De eerste slag in de voetbaloorlog is voor Frank en de zijnen: VTBL begint al op maandag 8 augustus, een week voordat Genee van start gaat.

Meer over