Frank Snoeks blaast telefooncentrale NOS op

2 juli 2014 16:30 | sport | Door Televizier

Al het hele WK staan de commentatoren van de NOS onder vuur. Volgens Arno Vermeulen ontplofte de telefooncentrale tijdens de wedstrijd Spanje - Nederland door alle klachten.

Arno Vermeulen vertelt in het NRC dat de telefonistes van de NOS in de rust van de wedstrijd Spanje – Nederland overspannen raakten. ‘’Frank Snoeks gaf het commentaar bij Nederland-Spanje. Het was 1-1 bij rust, we hadden makkelijk 2-0 achter kunnen staan. In de rust ontplofte de telefooncentrale van de NOS. Mensen waren woedend op Snoeks, omdat hij te kritisch was op het Nederlands elftal. Nederland won uiteindelijk met 5-1. Dan is er niemand die na afloop belt om te zeggen dat Snoeks zo’n slechte commentator is.”

Twitter

Niet alleen Frank Snoeks krijgt klachten, ook Arno Vermeulen ligt regelmatig onder vuur. De commentator heeft het op Twitter het zwaarst te verduren. ‘’Ik heb mijn instellingen in Twitter veranderd, zodat ik de berichten niet allemaal meer kan lezen. Ik vind het onprettig, dus waarom zou ik daar mijn energie in steken? De remedie tegen alle kritiek is: blijf je concentreren op je toernooi, laat je niet afleiden door dit soort zaken’’, aldus Arno Vermeulen.

Sportpsycholoog

Tijdens het WK in Zuid-Afrika werd Twitter populairder, waardoor de commentatoren te maken kregen met een nieuwe vorm van kritiek. Om hier goed mee om te gaan hebben Arno en Co de hulp van een sportpsycholoog ingeschakeld. ''We hebben een sessie met experts in sociale media gehad en met een sportpsycholoog gesproken. We hebben ons laten uitleggen wat een trending topic is, hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. Als honderd mensen iets over je twitteren ben je al trending topic. Dat hele Twitter kunnen we nu een stuk makkelijker relativeren. We zijn nu behoorlijk bewapend'', vertelt de blonde voetbalcommentator.

Arno Vermeulen luistert naar zichzelf

Om de kritiek zoveel mogelijk te vermijden bereidt Arno Vermeulen zich uitermate serieus voor. Hij luisterde zelfs alle wedstrijden die hij becommentarieerde tijdens het vorige WK voetbal terug, om te leren van zijn fouten. Meer dan zijn best kan hij niet doen. ‘’Ik heb als voorbereiding op dit toernooi mijn wedstrijden op het vorige WK teruggeluisterd. Ik vind mezelf nu beter in vorm dan vier jaar geleden. Dat is voor mij de maatstaf. Dan maakt het niet uit wat anderen vinden”, aldus Vermeulen.

Jack van Gelder heeft gelukkig geen last van alle kritiek. De kale commentator maakt zich wel boos om andere zaken.

Meer over