Frank Snoeks commentator finale EK voetbal 2016

Welke landen komende zondag elkaar treffen in de finale van het EK voetbal is nog niet zeker. Wel staat vast dat Frank Snoeks de eindstrijd van commentaar mag voorzien.

De NOS maakte via een persbericht bekend dat de keus op Snoeks is gevallen. Hij verzorgde wedstrijdcommentaar bij de finales van de EKs in 2004 en 2008. Ook praat hij al sinds 2006 de WK finales aan elkaar. 

"Uitstekende commentatoren"

In de persverklaring stelt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, dat dit EK wat hem betreft heeft bewezen dat de omroep over een stel uitstekende commentatoren beschikt. Toch was de laatste wedstrijden behoorlijk wat kritiek op Snoeks. Hij voorzag de achtste finale tussen Hongarije en België van commentaar en kletste ondanks een haperende stem lekker de tijd vol. 

Wedstrijdoverzicht

Zoals gezegd mag Snoeks op zondag 10 juli de finale verslaan. Maar voor het zover is moeten de finalisten bepaald worden. Woensdag 6 juli speelt Portugal tegen Wales, het tv-commentaar is dan van Jeroen Grueter. Op donderdag 7 juli wordt duidelijk wie sterker is: Duitsland of Frankrijk. Die klassieker-in-de-wording wordt verslagen op tv door Jeroen Elshoff. Voor wie de wedstrijden alleen via de radio kan volgen: Arman Avsaroglu zit van nu tot en met de finale achter de microfoon. 

Reageren