Geen Studio Sportzomer WK Voetbal in Brazilië

Jack van Gelder zag geen Studio Sportzomer presenteren tijdens het WK in Brazilië deze zomer. De reden is het tijdsverschil met Zuid-Amerika.

De zes uur tijdsverschil zorgen ervoor dat de wedstrijden op wat vreemde tijdstippen uitgezonden worden. Nederland speelt in de eerste ronde twee keer om 18.00 uur en een keer om 21.00 uur. Wedstrijden van andere landen beginnen om 12 uur 's nachts en een wedstrijd staat zelfs om 3.00 uur op het programma.

Maarten Nooter

Dat maakt het volgens Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter lastig om een praatprogramma als Studio Sportzomer op een vast tijdstip te zetten. In de Volkskrant zegt Nooter dat het de moeite niet waard is.

Traditie

Het betekent een onderbreking van een mooie traditie, de eeuwig gebruine Jack van Gelder presenteerde Studio Sportzomer al sinds het EK in Portugal in 2004. In het programma babbelt hij met (voetbal)-gasten over de wedstrijden, het gastland en alles wat er verder nog bij kwam kijken.

VI Oranje

Grote concurrent VI Oranje trekt zich ondertussen niets aan van het tijdsverschil. Het RTL-programma met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp gaat wel door. Net als de vorige keren praten de heren na vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

Reageren