Geen wijn en geen Dalida: de Avondetappe wordt helemaal anders

11 Juni 2015 11:16 | sport | Door Televizier

© NOS

De nieuwe tourshow van Dione de Graaff en Gert van 't Hof lijkt in het niets op de befaamde Avondetappe van Mart Smeets. Studio Tour wil de kijkers verrassen.

Studio Tour is geen talkshow, er is geen wijn, de uitzending wordt niet afgesloten met het zwoele stemgeluid van zangeres Dalida en Mart Smeets is er ook al niet. In plaats de oude vertrouwde Avondetappe presenteren Dione de Graaf en Gert van ’t Hof om 19.00 uur, een nabeschouwing van de etappe met de snelheid van DWDD.

Gert ’t Hof

Gert ’t Hof zit op een bank en ontvangt een paar vaste gasten onder wie Henk Lubberding en Theo Bos. Tussendoor schakelt hij veel naar Dione de Graaff die wielrenners interviewt. Hoofdredacteur Pim Marks in het AD: „Het was aanlokkelijk om weer een soort Avondetappe te maken, maar het programma zat erg aan Mart vast. Het werd tijd de kijker weer eens te verrassen. Uiteraard gaan we wel voor een warme sfeer. Je moet óók bij Studio Tour als kijker het gevoel krijgen: was ik daar maar gezellig bij.”

Mart Smeets

Mart Smeets is er nog wel, hij maakt dagelijks historische wielerreportages voor Studio Tour onder de naam 'Vergeelde Herinneringen'. In beeld komt ’De Mart’ niet.

Tour du Jour

Het nieuwe tijdstip van de NOS-tourshow betekent ook dat de concurrentiestrijd met Tour du Jour op RTL 7 voorbij is. RTL 4 pakt de zaken trouwens ook anders aan. Tour du Jour verhuis naar buiten: drie weken lang wordt door Wilfred Genee vanaf zes strategisch gelegen campings in Nederland en Frankrijk verslag gedaan van al het Tournieuws.

Lees ook:
Mart Smeets kan goed leven met het einde van De Touretappe

 

 

Meer over