Gert van 't Hof vervangt Toine van Peperstraten bij Studio Sport

4 juli 2013 13:36 | sport | Door Televizier

Gert van ’t Hof zal vanaf augustus te zien zijn als presentator van Studio Sport. Hij volgt Toine van Peperstraten op, die onlangs vertrok naar Fox.

Bij Studio Sport vervangt Gert van ’t Hof de bekende sportpresentator Toine van Peperstraten, die onlangs naar het splinternieuwe Fox Sports vertrok. Hij ging de tv-rechten van het Eredivisie voetbal achterna, die vanaf augustus 2014 bij Fox liggen. Daardoor kwam er bij Studio Sport ineens een felbegeerde plek voor de camera vrij. 

Nieuwe presentator Studio Sport

Gert van ’t Hof is in zijn nopjes met zijn nieuwe baan: "Ik bedacht me laatst dat ik 22 jaar geleden naar de School voor de Journalistiek ben gegaan omdat ik presentator van Studio Sport wilde worden. Dat was mijn ideaal. Sindsdien heb ik heel veel leuke dingen gedaan, maar dat het nu toch gaat gebeuren is prachtig".

Te zien bij RTV Rijnmond

De presentatieloopbaan van Gert van 't Hof (39) begon in de jaren ’90 bij Radio Rijnmond Sport, de regionale versie van Langs de Lijn. In 2005 startte hij zijn eigen televisie-productiebedrijf ‘Voor de Buis’, maar bleef als sportpresentator betrokken bij RTV Rijnmond en - sinds een paar jaar - ook Omroep Zeeland.

Enthousiast over Gert van 't Hof

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, is enthousiast over de komst van Gert van 't Hof: "Ik ben iemand die nogal eens langs de regionale zenders zapt. Bij Gert bleef ik al jaren net iets langer hangen. Hij heeft flair, persoonlijkheid en verstand van zaken. En toen hij in ons eerste gesprek ook nog eens een prima kerel bleek, waren we er snel uit. Gert is een echt aanwinst voor ons team."

Meer over