Vanavond tegen Zweden

Haalt Oranje de finale op het WK voetbal?

3 juli 2019 15:11 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De Oranje Leeuwinnen treden woensdagavond in de halve finale aan tegen de Zweedse vrouwen. Miedeman, Martens en de rest moeten alles uit de kast halen want een kans als deze komt niet iedere vier jaar voor. 

Voor een plek in de begeerde finale moeten de voetbalvrouwen afrekenen met Zweden. Dat is in het verleden al een paar keer gelukt. In totaal speelden Nederland en Zweden acht keer tegen elkaar. Nederland won 3 keer, Zweden 2 keer en het ging 3 keer gelijk op. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was op het EK van 2017, toen Nederland won. 

Shanice 

Om te winnen zal Nederland wel beter moeten gaan spelen dan tot nu toe. De kwaliteit was tot nu toe niet al te best. Vooral Shanice van de Sanden viel nogal tegen dus de kans is groot dat zij haar basisplaats kwijtraakt aan Lineth Beerensteyn. Ook bij Danielle van de Donk wil het nog niet erg lukken met de vorm. Sterspeelster Lieke Martens is ook nog geen zekerheid omdat ze nog steeds last heeft van haar teen. Toch gokken we erop dat ze in de basis staat vanavond. 

Finale

Oranje is tot nu toe ongeslagen op het WK, als het team van bondscoach Sarina Wiegman dat volhoudt, treedt het zondag om 21.00 uur aan tegen de Verenigde Staten.

Meer over