Henry Schut: 'Ik denk dat Duitsland het EK wint. Sorry.'

13 juni 2016 12:43 | sport | Door Televizier

© stefan heijdendael/noscommunicatie

Henry Schut presenteert dit jaar dagelijks Studio France. De presentator denkt dat "Die Mannschaft" Europees kampioen voetbal wordt, al hoopt hij op een andere winnaar.

Wie wordt Europees kampioen?

„Ik gok op Duitsland omdat dat land het beste ­elftal heeft. Maar het is leuker als een land wint dat nog nooit kampioen is geworden. Ik hoop op België, maar het lijkt me ook fantastisch als Cristiano Ronaldo het doet met Portugal.” 

Op welke finale hoop je? 

„Onze buren België en Duitsland, dan kunnen we echt voor België zijn. Het zal wel 4-0 voor de Duitsers worden, maar een beetje dromen mag wel.” 

Op welke speler moeten we letten? 

„Ik heb zin in de gekke momenten van de Zweed Zlatan ­Ibrahimovic en ik denk dat Ronaldo zijn klasse gaat tonen.” 

Welk land zal de verrassing zijn?

„Ik hoop IJsland. Die hebben ons in de kwalificatiereeks verslagen, laat ze dan ook maar ver komen. Ze hebben zo weinig inwoners, ik vind het al knap dat ze er zijn.”

Wie gaat er uiteindelijk winnen?

„Realistisch gezien: ­Duitsland. Sorry.”

Komt het nog goed met Oranje; zijn we er in 2018 weer bij?

„Ik denk het wel. Die kwalificatiereeks begint al in september en het is een groot voordeel als je helemaal fris bent tijdens die eerste paar wedstrijden. We moeten tegen Frankrijk en de Fransen halen tijdens het EK misschien wel de finale. Ik denk niet dat zij in september dan alweer volledig geconcentreerd zijn. Dat zou weleens in ons voordeel kunnen werken. En als we eenmaal het WK halen, is alles mogelijk, dat zagen we in 2014.”

Meer over