Henry Schut zat niet te wachten op bekendheid

15 Juni 2016 10:49 | sport | Door Televizier

© Stefan Heijdendael/NOS

Deze zomer is Henry Schut dagelijks te zien in Studio France, maar toen de presentator voor de schermen begon zag hij een carrière als bekendheid niet zitten. 

Henry Schut zag er tegenop om bekend te worden. In een interview met het blad JFK vertelt de presentator dat hij geen zin had om in het middelpunt te staan toen hij bij Studio Sport begon. De aandacht en het constante gepraat over voetbal zag hij niet zitten.

Altijd aangesproken

"Als jij straks naar buiten loopt, ben je meteen jezelf, je eigen privépersoon", vertelt de sportjournalist. "Maar als je bekend bent, word je altijd aangesproken op wat je doet. Dat leek me heel erg. Net als het feit dat het op verjaardagen altijd over mij en over sport zou gaan, en hoe Mart Smeets nou in het echt is. Die aandacht, altijd in het middelpunt staan, is niet iets waar ik van hou."

Weinig feestjes

In de praktijk valt het volgens Henry mee. In Amsterdam wordt de presentator op straat nauwelijks aangesproken. Toch zul je Henry niet snel op een feestje zien. Hij vermijdt ze om te voorkomen dat hij de hele avond over voetbal moet praten.

Twee benen op de grond

Het is volgens Henry verleidelijk om als tv-persoonlijkheid naast je schoenen te gaan lopen, maar hij probeert de aandacht te relativeren. "Iedereen verandert erdoor, en wie beweert dat het niet zo is, liegt. Vooral omdat de mensen om je heen veranderen. Mensen luisteren beter naar je, zijn aardiger, zeggen gedag: je lijkt letterlijk meer te bestaan. De kans bestaat dat je jezelf daardoor ook een stuk belangrijker en interessanter gaan vinden dan je bent." 

DWDD Saturday Night

De presenator mag dan niet dol zijn op de bekendheid, het heeft zo zijn voordelen. "Ik probeer altijd te relativeren, maar toch: mijn ego wordt ook wel eens gestreeld. Bijvoorbeeld toen ik met Hugo Borst werd gevraagd voor DWDD Saturday Night. De hele avond mocht ik mijn favoriete muziek laten horen."

Meer over