Herman van der Zandt over slopende fietstocht: ‘Het was een stom idee’

22 juni 2017 16:17 | sport | Door Televizier

© NOS / Stefan Heijendael

Herman van der Zandt dacht dat het op de langste dag van het jaar wel leuk was om een fietstochtje te maken. En dan niet zomaar een tocht, eentje die door álle provincies gaat. Nu heeft hij spijt en spierpijn.

Herman van der Zandt plaatste de route die hij woensdag aflegde op Twitter. In één dag fietste hij 447 km, en doorkruiste hij alle provincies in Nederland. Een dag later vertelt hij aan Televizier.nl: “Ik ben nu helemaal stuk, maar meer van binnen dan lichamelijk. Ik kon gisteren helemaal niet meer praten.”

Stom idee

De presentator zegt dat hij er met trots op terugkijkt, maar dat hij zo’n tocht nooit meer gaat afleggen. “Ik had een route gemaakt. Het is een beetje uit de hand gelopen, in de zin dat we het ook echt zijn gaan doen”, legt Herman uit. “Het was een stom idee.”

Tour de France

Toch is Herman de fiets nog niet helemaal zat. Integendeel. Vanaf 1 juli is hij weer bijna dagelijks te zien in De Avondetappe. Dione de Graaff bespreekt in de talkshow de hoogtepunten van de dag, terwijl Herman bij de finish staat. Daar spreekt hij met de etappewinnaars, Nederlandse wielrenners en opvallende ploegleiders.

Meer over