Heel fijn nieuws

Het EK Voetbal is dit jaar beter te volgen voor blinden en slechtzienden

3 juni 2024 15:44 | sport | Door Janine van Rooden

© ANP/Sander Koning

Er is heel fijn nieuws voor mensen met een visuele beperking die ook graag van het EK Voetbal op tv willen genieten. Dit jaar is het toernooi voor Nederlandse en Belgische blinden en slechtzienden daar namelijk een stuk beter te volgen. 

Dat werd bekend tijdens de perspresentatie van de sportzomer van de NOS.

Audiodescriptie

Alle wedstrijden van Nederland en België, de halve finales en de finale worden voorzien van audiodescriptie, waarbij een commentator beschrijft wat er precies te zien is. Dit wordt verzorgd door NOS Langs de Lijn-verslaggevers Chris Wobben, Anne Pieter de Jong en Krijn Schuitemaker.

Bekijk ook: alles over elk voetbaltoernooi

Chris Wobben

Audiodescriptiecommentator Chris Wobben vindt deze ontwikkeling fantastisch. "Geweldig dat we op deze manier het EK Voetbal toegankelijk kunnen maken voor iedere voetballiefhebber. Toch is er ook wel wedstrijdspanning. Ik heb ervaring met commentaar op de blindentribune bij AZ, maar het is een andere manier van commentaar geven en op het hoogste podium: het EK Voetbal. Het is een fantastische uitdaging waar ik enorm veel zin in heb."

Waar zijn de EK-wedstrijden met audiodescriptie te zien?

In Nederland zijn deze wedstrijden te zien op NPO 1 Extra en in België bij de VRT.

Het EK Voetbal gaat op 14 juni 2024 van start. De eerste wedstrijd van Nederland is op 16 juni om 15:00 uur tegen Polen. De eerste wedstrijd van België is op 17 juni om 18:00 uur tegen Slowakije. 

Meer over