Hugo Borst: de Chilenen zijn levensgevaarlijk

23 juni 2014 06:31 | sport | Door Televizier

Vanavond is de laatste groepswedstrijd van Oranje. Hugo Borst, Tom Egbers en Henry Schut denken dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden.

Hugo Borst

”Vergis je niet, die zijn levensgevaarlijk. De kenners die ik heb gesproken, zeggen dat het een heel aanvallend ingesteld team is. Agressief ook. Ze hebben goed gepresteerd in de kwalificatie en zijn energiek. Ik verwacht er wat van. Nu kennen we nog geen Chileense spelers, maar tijdens dit WK leren we nieuwe spelers kennen.” 

Tom Egbers

”Ze staan vrij hoog geplaatst, ook boven Nederland, en hebben heel goede voetballers. Maar die heeft Nederland ook. Er is een sfeer ontstaan dat het helemaal niets wordt met het Nederlands elftal, daar ben ik het niet mee eens. Ik heb het gevoel dat er iets van allure aan het ontstaan is in het elftal. Het kan natuurlijk na één ronde afgelopen zijn, maar daar ga ik niet vanuit. Misschien is het juist voordelig dat de verwachtingen niet zo hoog zijn, het vermindert de druk op de spelers. Maar de finale? Het is ongelooflijk dat Nederland vier jaar geleden zo ver kwam. Er zijn 205 voetballanden op de wereld en daar zitten nogal wat goede bij. Als je dan de finale haalt: een weergaloze prestatie.” 

Henry Schut 

”Chili deed het heel goed in de kwalificatie en dat zegt wel iets in Zuid-Amerika, maar het presteert vooral goed in thuiswedstrijden. Chili is nogal hooggelegen en die ijle lucht is in hun voordeel, ik vraag me af hoe ze het elders doen. We moeten ons ook niet banger laten maken dan nodig, volgens mij maken ze geen kans op de titel. En het Nederlands elftal is misschien minder dan het ooit was, maar we zijn nog steeds goed.” 

Hugo Borst wist dat Oranje van Spanje ging winnen.

Meer over