Hugo Borst: Nederland wint van Spanje

12 juni 2014 09:03 | sport | Door Televizier

Kan Oranje de prestatie van 2010 evenaren of wordt het WK in Brazilië een domper? Tom Egbers, Hugo Borst en Henry Schut geven hun mening over de wedstrijd van aanstaande vrijdag.

Nog nooit won een Europees land een WK in Zuid-Amerika. Maar tradities zijn er om doorbroken te worden. Misschien wel door dit Nederlands elftal van Louis van Gaal. NOS-presentatoren Hugo Borst, Henry Schut en Tom Egbers van avondtalkshow Studio Brasil achten Nederland absoluut niet kansloos tegen de Spanjaarden. 

Hugo Borst

”We kunnen winnen, omdat Louis van Gaal onze coach is. Zonder hem had ik er, met deze selectie, geen vertrouwen in gehad. Ik denk dat Van Gaal er iets bijzonders van kan maken. Spanje is wereld- en Europees kampioen; er wordt veel van ze verwacht. Ik denk juist dat die jongens doodmoe zijn en ‘over the hill’. Na al die successen kunnen ze een gebrek hebben aan de wil te winnen. Daarom denk ik dat Oranje Spanje klop kan geven. Louis speelt om te winnen en is in staat een tactiek te bedenken die Spanje kan verrassen. Ik ga er vanuit dat Spanje het kind van de rekening wordt in deze heel zware groep.” 

Tom Egbers

”Op het afgelopen EK was Nederland zwaar favoriet tegen Denemarken, maar Denemarken won. Het kan dus, al is Spanje in mijn ogen wel favoriet. We hebben nieuwe, frisse spelers en zijn zeker niet kansloos. Winst tegen Spanje is alleen wel belangrijk; dan ben je al bijna geplaatst. En als we eerste worden in de poule, ontlopen we Brazilië tot de finale.” 

Henry Schut 

”Op het WK in Zuid-Afrika verloor Spanje zijn eerste wedstrijd van Zwitserland. En wat Zwitserland kan, kunnen wij ook. Het zijn slow starters die steeds beter worden, het kan dus een voordeel zijn dat Nederland Spanje al in de eerste wedstrijd tegenkomt. Spanje is ook niet meer het Spanje van de afgelopen toernooien, de spelers zijn ouder en niet meer in topvorm. Maar ze zijn nog altijd beter dan wij.” 

Meer over