Hugo Borst: We rollen Australië op

18 juni 2014 06:30 | sport | Door Televizier

Lukt het de Oranje leeuwen om opnieuw voor een monsterzege te zorgen? Tom Egbers, Hugo Borst en Henry Schut denken van wel.

Hugo Borst voorspelde dat het Nederlands elftal van Spanje kon winnen. De meesten verklaarden hem voor gek, maar zijn geloof in Louis van Gaal was er niet voor niets. Ook voor de wedstrijd van vanavond voorspelt de Rotterdammer een goede afloop voor Oranje. Tom Egbers en Henry Schut zijn het met hem eens.

Hugo Borst

”Die rollen we op, ze kunnen er geen hout van. Denk niveau Heracles of Roda JC - en die zijn gedegradeerd. Wat de Australiërs wel hebben, is een onwijze mentaliteit. Die gaan ze brengen, maar ze verliezen de eerste wedstrijd van Chili en daarna brengen wij ze de genadeklap toe.” 

Tom Egbers

”Nederland moet van Australië winnen, en dat gaat ook wel lukken. Geen enkel team dat zich plaatst voor een WK is een pannenkoekenteam, maar Australië is op voorhand de minst sterke in deze poule.” 

Henry Schut

”Als je Australië niet kunt verslaan, moet je niet naar het WK gaan. Natuurlijk hebben de Australiërs een vechtersmentaliteit en geven ze alles. Soms komen ze daar ver mee, maar ze hebben niet meer dan redelijke voetballers.” 

De eerste winst is al geboekt: Robin van Persie is een wereldwijde internethype.

Meer over