Talentenjacht

Hugo Borst zoekt vrouwelijke voetbal-analyticus

25 juni 2018 10:23 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De Nederlandse televisie mist node een vrouw die een beetje aardig over voetbal kan kletsen. Daar gaat Hugo Borst wat aan doen. Hij werkt aan een talentenjacht voor vrouwelijk analytici.

Hugo Borst vertelt in het AD over de plannen die hij samen met Dieuwke Wynia (bekend van DWDD) heeft. „We ontwikkelen een programma waarin wij vrouwen de kans geven om goed te worden in het vak van voetbalanalyticus en voetbalcommentator. Die krijgen dus nu de kans om heel erg goed te worden en over twee jaar moet het zo zijn dat we bij de NOS een vrouwelijke analyticus hebben. Dan gooien we bijvoorbeeld Daniël de Ridder eruit en zetten we daar die vrouw neer.”

Allemaal mannen

Op eigenlijk alle avonden wordt het WK voetbal praatprogramma Studio Rusland bezet door alleen maar mannen: Henry Schut, Hugo Borst, Rafaël van der Vaart, Daniel de Ridder en een andere mannelijke gast.

Vrouwen in actie

Ook in het buitenland wordt hard gewerkt aan meer vrouwelijke inbreng tijdens voetbaluitzendingen. In Groot-Brittannië debuteerde Vicki Sparks als commentator en in Duitsland zorgde Claudia Neumann voor de primeur. Beide dames kregen veel kritiek op hun bijdrage.

 

Meer over