Huldiging Olympische en Paralympische atleten live op tv

9 Maart 2018 10:19 | sport | Door Televizier

De Olympische en Paralympische atleten worden dit jaar voor het eerst tegelijkertijd gehuldigd. De huldiging op vrijdag 23 maart wordt live uitgezonden door de NOS.

Nog niet eerder vond de huldiging van de Olympische én Paralympische sporters samen plaats. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst in de Grote Kerk in Den Haag. De NOS doet rechtstreeks verslag in een uitzending gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Toespraken

Bij de huldiging zijn vice-premier Hugo de Jonge en van minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport aanwezig om een toespraak te houden. Een compilatie van sportieve hoogtepunten wordt live van muziek voorzien door studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Olympische plakken

Team NL won op de Olympische Winterspelen twintig medailles: acht keer goud, zes keer zilver en zes keer brons. De Olympische sporters plaatsten zich daarmee als vijfde in het medailleklassement. Hoeveel plakken de Paralympische sporters zullen winnen, weten we op zondag 18 maart, als de Paralympische Winterspelen worden afgesloten.

De huldiging van de Olympische en Paralympische sporters wordt op vrijdag 23 maart om 13.15 uur tot 14.50 uur uitgezonden op NPO1.

Lees ook: Marc de Hond opnieuw commentator bij Paralympische Spelen.

Meer over